fotohemelwiegjerose

Hemelwiegje van Nathalie Roelofsen-Nijzink

hemelwiegjester     hemelwiegjefotopaars     hemelwiegjefotoblauw

Hemelwieg, voor het afscheid van een GROOT wonder

 

Elke hemelwieg is uniek

Een hemelwieg is gemaakt voor levenloos te vroeg geboren kindjes en hun ouders, om ook voor deze kindjes een mooi afscheid te verzorgen. Het is een hele moeilijke tijd, en hoe fijn is het dan om je kindje bij je te houden, een paar dagen voordat het afscheid komt.

Deze periode wordt langer mogelijk met de watermethode, tot wel 5 dagen. Dit kan ik je uitleggen op AllesislIefdedag.

Meer informatie over de watermethode: www.watermethode.nl

 

De hemelwiegjes zijn met de hand gevilt. Van merinowol gecombineerd met zijde en vlasvezels. Ook is er gebruik gemaakt van zijde stof, het geheel wordt bewerkt met water en groene zeep tot een hemelwiegje.

Alles is van natuurlijke materialen waardoor het heel zacht aanvoelt. Doordat het handwerk is, is er van elk hemelwiegje 1 exemplaar.

Ook is het mogelijk een hemelwiegje in opdracht te laten maken, zoals jij het wilt.

 

Iedereen is anders, Elke man en elke vrouw. Maar ook elk kind is anders.  Er zoveel verschillende mogelijkheden voor de hemelwiegjes.

Het is handwerk en wordt met heel veel liefde door mij gemaakt.

Een hemelwiegje is zacht, warm en vertederend. Het is een vervanging van de baarmoeder, waar het ook warm, zacht, vertederend en aangenaam is. En hoe jammer als het niet goed gaat tijdens de zwangerschap, waar jullie kindje nog een poos of poosje had moeten groeien.

 

Het gevoel is mij bekend, wat een verdrietige periode in je leven. Iets wat altijd bij je blijft. Een deel van je leven wordt. Er bij hoort, en wat we op een gegeven moment ook aan onze kinderen hebben verteld. Die na deze gebeurtenis zijn geboren. Bij ons was de eerste zwangerschap niet goed gegaan. En bij de volgende is het spannender om zwanger te zijn. Gaat het nu wel goed. En zeker tot de tijd in de zwangerschap dat het de eerste keer niet goed ging. Als je daar voorbij bent ga je proberen er meer van te genieten. En dat is goed.

 

Dit is wat ik wil doen voor echtparen die dit meemaken of mee gaan maken. Het komt nog erg vaak voor. In de hemelwiegjes leg ik mijn gevoel, en in mijn hoofd ontstaan steeds nieuwe hemelwiegjes die mijn handen dan weer maken .Er ontstaan  meer dingen zoals waxinelichtjes, speciaal voor de ouders om als herinnering op een mooie plek neer te zetten in huis, om het lichtje te branden voor hun overleden kindje.

 

Ook zijn er herinneringsboeken met een gevilte kaft met hetzelfde patroon als het hemelwiegje.

 

Nathalie Roelofsen-Nijveld

www.hemelwieg.nl

fotoNathaliehemelwiegje