100_org

DraagBaar, een natuurlijke omhelzing en AtelierMiek

Ook in 2017: DraagBaar, een natuurlijke omhelzing

De houten objecten worden waar mogelijk op ambachtelijke wijze vervaardigd. Jouw opdracht wordt met hart en ziel ontworpen, vorm gegeven en gemaakt.

Met de DraagBaar biedt Atelier Miek een natuurlijk alternatief voor een grafkist. De DraagBaar, een natuurlijke omhelzing – Facebook

Unknown-2

De DraagBaar is een opbaarplank van massief hout, die in vijf maten en diverse inlandse houtsoorten leverbaar is.

In het ontwerp van de DraagBaar komen de liefdevolle verbinding met de natuur, de persoonlijke wensen,

zorg en aandacht voor een waardevol afscheid samen.

Met grote passie en respect voor het materiaal, vervaardig ik een uniek meubel, een houten object en een DraagBaar. Ik werk met inlandse, FSC en lokale houtsoorten zoals Beuken, Iepen, Essen, Eiken, Esdoorn, Noten, Taxus en Rubinia/Acasia hout. Het hout krijgt van mij de aandacht die het vraagt, ik breng harmonie in de verhoudingen van het meubel en het lijnenspel van het hout, zodat het ontwerp klopt en een natuurlijke vorm uitstraalt. Ik geef het hout van de boom een “tweede leven”. De schoonheid van het hout en mijn werk, wil ik mensen laten zien en hen daarmee raken. Zodat zij het ook willen “beleven”; het “levende” hout een plek willen geven, in hun eigen omgeving.
Met oog voor detail en vormgeving, ontwerp ik samen met de klant, het meubel of object. De wens van de klant, de toepassing en de ruimte, waar het meubel of object een plek krijgt, staat daarbij centraal. Het ontwerpproces, de droogtijd van het hout en de tot stand koming van het meubel, vraagt ruimte, tijd en aandacht. De uitdaging van mijn werk is dat de ontwerpen de kracht van de boom en de natuur uitstralen.
De afwerking van het meubel of object heeft mijn speciale aandacht. Mijn meubels en werk is netjes, natuurlijk en duurzaam afgewerkt. Dat is zichtbaar en voelbaar in het eindresultaat. Deze zachte schoonheid staat voor mij centraal! Het natuurlijke karakter van de het hout van de boom, verdient een goede afwerking, van was en olie op natuurbasis.

Atelier Miek beschikt ook over een eigen fotostudio. Daar fotografeer ik producten, eigen werk, meubels en objecten ed. in opdracht. Atelier Miek, Vormgeving in hout – Facebook

10928919_1615547648669280_9019539425194484045_o