IMG_5314

Handgemaakte urnen en herdenkingsbeeldjes

In 2015:

Susanne Suermondt; handgemaakte urnen en herdenkingsbeeldjes, www.de-urn.nl

Persoonlijke urnen en herdenkingsbeeldjes

De persoonlijke urnen en herdenkingsbeeldjes die ik ontwerp en maak zijn volledig gebaseerd op de verhalen over het karakter, de herinneringen en de interesses van de overledene.

Samen met de nabestaanden bespreek ik de wensen in een persoonlijk gesprek. Bij het ontwerp van de urn of het herdenkingsbeeldje houd ik ook rekening met de plaats waar de urn of het herdenkingsbeeldje komt te staan: binnen of buiten? Wat past bij de stijl van het interieur of de tuin?

Tijdens het maken van de urn of het herdenkingsbeeldje maak ik regelmatig foto’s, zodat de nabestaanden betrokken blijven bij het proces en weten hoe de urn of het herdenkingsbeeldje vorm krijgt. Als de urn af is krijgen de nabestaanden een klein fotoboekje van alle foto’s die ik heb gemaakt.

De as zal in een aszak in de urn geplaatst worden, die ik ook zelf ontwerp passend bij de urn. Als de urn buiten komt te staan zal ik zorgdragen dat de urn goed waterdicht wordt afgesloten. Het totale proces neemt ongeveer 4 weken in beslag. Hieronder zijn enkele voorbeelden van urnen en herdenkingsbeeldjes die ik heb ontworpen te zien. Neem vooral contact met me op, als je meer wilt weten.

DSCF0047_b IMG_6260 IMG_5764 IMG_6107 IMG_5908

Het is ook mogelijk om een persoonlijk gedicht te laten schrijven bij de urn of het herdenkingsbeeldje. Dat doe ik niet zelf, maar doet Fidessa. Op haar site vind je meer informatie over haar persoonlijke gedichten: www.fidessadicht.nl