FaceVase Alles is Liefdedag Hoorn

Face-vases

Face-Vase “Leegte in Beeld”

Walter Jonker, herinneringsvazen en urnen met het profiel van jouw dierbare.

 www.face-vase.nl

De vazen en urnen van Face-Vase vallen op door hun grillige vorm. Wanneer je de vazen recht van voren ziet, en je aandacht richt op de lege ruimte ernaast, verschijnt daarin het profiel van de dierbare. Zo komt “Leegte in Beeld”.

Ontwerper Walter Jonker heeft de Face-Vase Vaas en Urn bedacht.

“Ik zocht naar een manier om verlies te verbeelden. De herinnering aan verlies is er altijd; soms heel aanwezig, dan weer wat meer op de achtergrond. Ik was op zoek naar een vorm waarin de herinnering afwisselend wel en niet zichtbaar kon zijn.
De beroemde tekening van Rubin’s Vase, de vaas met de twee profielen, trof me. Dit beeld heb ik ruimtelijk toegepast.

Alleen met gerichte aandacht komt de dierbare herinnering tot leven. Het beeld ligt verborgen in de afwezigheid van materiaal en komt tevoorschijn in het luchtledige; ‘het universum van de herinneringen’.

Via de website www.face-vase.nl kun je eenvoudig een Face-Vase Urn of Vaas bestellen. Deze worden gemaakt op basis van een foto van de dierbare. Verschillende materialen en groottes zijn mogelijk. Face-Vase maakt ook herinneringsobjecten van overleden huisdieren.